Читај ми!

Устрелио два лоса капиталца, а онда схватио да су у зоо-врту!

Један ловац у Норвешкој помислио је да има улов сезоне када је устрелио два лоса капиталца. Његово одушевљење спласнуло је нагло када је схватио да су се животиње налазиле иза ограде зоолошког врта!

Устрелио два лоса капиталца, а онда схватио да су у зоо-врту! Устрелио два лоса капиталца, а онда схватио да су у зоо-врту!

Група ловаца ловила је у близини „Полар парка“, центра арктичке дивљине, који се налази у близини града Тромсе. Један ловачки пас провукао се испод ограде зоолошког врта и дотерао животиње, након чега је ловац инстинктивно испалио два хица, преноси Си-Ен-Ен.

Један лос угинуо је одмах, а другог су морали да успавају касније. Након што је схватио шта је урадио, ловац се пријавио управи „Полар парка“.

„Не можемо објаснити шта се десило, али верујемо да је ловац био толико одушевљен када је угледао животиње да једноставно није могао да размишља. Био сам у шоку, никада се није догодило ништа слично и верујем да ће ово остати једини случај ове врсте“, рекао је директор зоолошког врта Хајнц Стратман.

Лов је веома популаран у Норвешкој, али подлеже строгој законској регулативи. Наиме, закони ове скандинавске земље налажу да је за бављење ловом потребно имати најмање 16 година и документ који потврђује да је особа способна да убије животињу на најхуманији могући начин.

С обзиром на то да један од лосова није одмах угинуо, него је неко време патио пре него што су га успавали, ловац може да очекује и затворску казну.

Што се тиче самог зоолошког врта, управа је одлучила да неће подносити тужбу, с обзиром на то да је реч о несрећном случају, али ће од ловца захтевати новац за куповину нова два лоса, с обзиром на то да један кошта више од 3.500 евра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара