Читај ми!

Чланове клуба брадоња побркали са терористима?

За чланове шведског клуба брадатих мушкараца који су се, са развијеном црном заставом, фотографисали у природи, један пролазник је помислило да су исламски терористи и одмах је алармирао полицију.

Чланове клуба брадоња побркали са терористима? Чланове клуба брадоња побркали са терористима?

Како преноси АФП, 32-годишњи Андреас Франшон нашао се у суботу са својим брадатим компањонима испред рушевина дворца Брахехус, на југу Шведске, ради групне фотографије.

Убрзо, међутим, дошла је полиција: „Рекли су нам да је један моториста мислио да је видео скуп терориста Исламске државе“.

Након што су установили да су „опасни терористи“ заправо чланови добротворне организације „Брадати зликовци“, полијајци су се смејући вратили патролним колима у станицу.

Франшон је признао да њихова застава - две укрштене сабље на црној позадини, подсећа на барјак терориста.

„Ми смо чланови клуба који постоји у оквиру удружења 'Брадати зликовци' који је основан у Сједињеним Америчким Државама и који се бори против неправди, хомофобије и расизма“, објаснио је он.

„Застава се преноси од клуба до клуба широм света и ми се с њом сликамо у знак припадништва“, навео је.

„Био је то смешан инцидент, али је ипак срамота што су нас, који се бавимо добротворним радом, довели у везу са Исламском државом“, закључио је Франшон.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се