Читај ми!

Дневне рутине најуспешнијих људи

Имајући у виду изреку „По јутру се дан познаје“, успешни људи имају веома разрађене и прецизне навике и планове свакога дана. Познати писци, успешни пословни људи, па чак и председници посебно се фокусирају на своју јутарњу рутину.

Свакодневни и најважнији ритуали у животу Барака Обаме су физичка кондиција и време с породицом. Започиње дан са вежбањем од 6.45 ујутру, прочита неколико новина, доручкује с породицом и онда се „баца“ на посао нешто пре девет часова. Иако ради до 10 сати увече, сваког дана направи паузу да би вечерао са породицом, пише сајт Morning-routine.com.

Мишел Гас, председница „Старбакса“ већ више од 15 годинa се буди сваког јутра у 4.30 ујутру и одлази на трчање. Она верује да је њено рутинско јутро помогло у јачању њене среће и пословног успеха. 

Писац Франц Кафка је започињао свој дан на послу. Радио је на Институту за Радничко осигурање, и тамо је проводио сваки дан од пола девет до пола три поподне. Након тога би ручао до пола четири, и спавао до пола осам увече. Након буђења, радио би вежбе и доручковао са породицом. Почињао би да пише око 11 и радио би то уобичајено до један или два ујутру.

Рутина Винстона Черчила можда није за свакога, јер се, како делује, прилично окретала око јела и пића у великим количинама. Будио се око пола осам, али је остајао у кревету до 11 ујутру, у ком би доручковао, читао новине, и диктирао одређене ствари својој секретарици.

Када би устао из кревета, окупао би се, прошетао напољу, и седао да ради, уз слаб виски помешан са соком. Ручак је почињао око један поподне, и трајао је до пола четири.

После ручка би или настављао са послом или би играо карте и бекгемон са својом женом. У пет поподне је углавном дремао на око сат ипо, опет би се окупао и спремао за вечеру, која је била увек најважнији део дана, уз доста људи, пића, пушења цигарета – и све то би се одвијало некада и после поноћи.

Након што би гости отишли, радио би још сат времена пре него што би отишао да спава.

Стив Џобс, суоснивач „Епла“, чије је богатство у тренутку смрти процењено је на 11 милијарди долара, сваког би се јутра погледао у огледало и упитао: „Да је данас последњи дан мог живота, да ли бих био задовољан својим планом за данас?“. Уколико би неколико дана заредом одговор на то питање био негативан, знао је да се нешто мора променити.

Бил Гејтс, један од оснивача „Мајкрософта“, ујутру, чим устане, сат времена проводи на траци за трчање, док гледа водиче Teaching Company.

Ана Винтур, уредница „Вог“ магазина се сваког јутра буди пре зоре. У 6.45 је већ завршила са тенисом који је играла претходних сат времена, и после тога се увек запути ка фризеру. До девет ујутру, она је већ у канцеларији.

Бенџамин Френклин је свој распоред је одржавао прилично густим, будивши се у четири ујутру. До осам часова би се већ окупао, појео доручак, и размишљао о стварима које треба тог дана да постигне. Од осам до 12 је радио, ручао је од 12 до један сат, уз то и читао или прегледао рачуне.

Затим је радио до пет поподне,а вечери је проводио уз вечеру, поспремање, музику, чишћење или разговор, и уобичајено би већ до 10 сати легао.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се