Читај ми!

„Златни Болт“ незадовољан резултатом на 100 метара!

Хидекичи Мијазаки је у трци на 100 метара можда био 32,64 секунде спорији од 76 година млађег светског рекордера Јусеина Болта, али може да се похвали да је најбржи 105-годишњак на свету!

„Златни Болт“, како зову Јапанца Хидекичија Мијазакија, високог свега 153 центиметра, трчањем је почео да се бави тек у својим деведесетим, преноси Фонет.

Каже да је поносан на здравље и да ће трчати још бар две године.

Мијазаки је у трци атлетичара старијих од 80 година оборио рекорд за Гинисову књигу као најбржа особа старија од 100 година и то само дан након рођендана.

Тај резултат, 34.10, постављен када је имао две године мање. Још увек га није оборио ниједан стогодишњак!

Ипак, „Златни Болт“ није задовољан својим достигнућем на такмичењу "Kyoto Masters Athletics Autumn Competition", одржаном јуче.

„Нисам задовољан временом. Мој циљ данас је био 35 секунди. Почео сам да плачем током трке јер сам био преспор. Изгледа да старим“, рекао је Мијазаки за АФП.

„Још сам почетник. Мораћу више да тренирам“, нашалио се и додао како је поносан на своје здравље и да би волео да се трка са Болтом.

Такође истиче да је пре неколико дана био на прегледу и да је „зрав к'о дрен“.

„Можда ми мозак више не ради као пре, али физички сам у тип-топ форми. Никада нисам имао здравствених проблема. Доктори ми се диве. Дефинитивно могу да трчим још две-три године“, рекао је.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара