Читај ми!

„Мона Лизу“ је насликао Леонардо... Дикаприо?

Шепард Смит, водитељ телевизије „Фокс њуз“, представљајући нова истраживања у вези са славном сликом „Мона Лизе“, уместо да каже Леонардо да Винчи поменуо је Леонарда Дикаприја!

Извештавајући о томе како је тајанствени осмех „Мона Лизе“ вековима интригирао уметнике и историчаре уметности и како је то питање актуелно и данас, Шепард Смит је уместо великог ренесансног уметника Леонарда да Винчија, као аутора навео холивудског глумца Леонарда Дикаприја.

Наиме, научници су провели четири године у ископавању посмртних остатака у Фиренци и сада се фокусирају на кости Лизе Герардини, жене за коју многи истраживачи верују да је била модел славном сликару.

„Најновија истраживања научника покушавају да открију ко је био модел Леонарду Дикаприју за 'Мона Лизу'. Након ископавања посмртних остатака одређене женске особе и ДНК анализе, чини се да ни сада научници нису ближе откривању истине“, неопрезно је изјавио Смит, преноси Индепендент.

Медији су овај испад окарактерисали као мање неугодан у односу на њихове претходне промашаје - попут изјаве да је „Бирмингам муслимански град“, или да „крек бебе рађају жене које пуше канабис“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара