Читај ми!

Филмско отварање катанца ватреним оружјем је скоро немогуће

За разлику од филмских сцена у којима ликови када наиђу на врата закључана катанцем једноставно изваде пиштољ, опале један метак и, гле чуда, катанац се отвори, у правом животу ствари су мало другачије.

Момци са Јутјуб канала "Demolition Ranch" одлучили су да открију да ли може и колико је ефектно отворити катанац ватреним оружјем.

Што се пиштоља тиче, деветомилиметарски калибар тек из неколико погодака успева да уништи катанац, али чак ни тада не успева да га потпуно отвори.

Пушчана зрна су мало боља, али опет захтевају неколико погодака. Ипак, најефективније су сачмаре, као и пушка "Barret M82" са метком од 12,7 милиметара.

Али што се тиче филмских сцена разбијања катанца из једног или два хица из пиштоља, може се, са приличном сигурношћу, рећи да су шансе скоро никакве.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се