Читај ми!

Побегао из Сирије, али свог пса није могао да остави

Аслан је седамнаестогодишњак из Дамаска који је, бежећи из ратом разорене Сирије, пешачио 500 километара носећи свог пса, којег није могао оставити.

У изјави коју је дао за УНХЦР, након што је стигао на грчки оток Лезбос, Аслан је рекао да обожава свог пса и да му је потребан.

Дечак је пешачио око 500 километара са руксаком на леђима и својим љубимцем, којег је носио у малој црвеној кутији.

„Говорили су ми да не могу да носим пса са собом. Имам храну и воду и све што му је потребно“, рекао је Аслан.

Из УНХЦР-а су истакли како су сведочили бројним сличним причама, попут Асланове. Људи крећу на веома опасна путовања, али многи од њих не остављају своје љубимце.

Према подацима УНХЦР-а у току ове године више од 440.000 избеглица из Сирије, Ирака и Авганистана прешло је Средоземно море на путу до Европе. Нажалост на том путу страдало је око 3.000 особа, од којих је велики број деце.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се