Читај ми!

Нова Мељниченкова гига-јахта

Префикс „мега“ више није довољан. Нова јахта Андреја Мељниченка, која је испловила на своје прво пробно путовање из бродоградилишта у Килу, може се само описати као гига-јахта. Дугачка је невероватна 142 метра, са јарболима висине 91 метар, а њена изградња је коштала 360 милиона евра!

Прве фотографије испловљавања више подсећају на излазак неког ратног брода, неголи луксузне јахте.

Једноставно названа "Sailing Yacht A", она је наследница и „унапређена“ верзија прошле "Motor Yacht A", која је Мељниченка коштала више од 260 милиона евра.

Јахту је дизајнирао Француз Филип Старк, а направило ју је немачко бродоградилиште „Нобискруг“.

Покреће је хибридни дизел електрични мотор, има осам спратова, са подводном опсерваторијом, и може да угости 20 гостију и 54 припадника посаде.

Осим импресивне величине, крстарећа брзина је 30 километара на сат, а максимална 38 километара на сат.

Четрдесеттрогодишњи Рус је ожењен бившом српском певачицом Александром. Његово лично богатство процењено је на девет милијарди долара, а од екстравагантних превозних средстава, осим огромних јахти, Мељниченко поседује и „боинг 737“.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се