Читај ми!

Слушање јутарњих вести лоше утиче на психу?

Особе изложене „лошим вибрацијама“ од раног јутра имају 27 одсто више шанси да током дана буду депримиране или под стресом.

Недавно америчко истраживање, објављено у часопису Харвард бизнис ривјуу (Harward Business Review), открива да нас конзумирање негативних информација чини депресивнијим и мање продуктивним.

Научници, такође, истичу да лоше вести које чујемо изјутра директно поткопавају наш радни елан, па самим тим и нашу продуктивност на послу.

На радију, информативним каналима, апликацијама, новинама, Фејсбуку - свуда смо изложени вестима које су махом негативне будући да оних добрих некако има све мање.

Научници су поделили 110 „конзумената“ јутарњих вести у две групе од којих је једна након буђења била подвргнута 10-минутном слушању депримирајућих новости, док је друга током три минута пратила позитивне информације.

Шест сати касније, свако од учесника експеримента одговарао је на упитник како би се установило да ли је и колико стресиран, осносно спокојан.

Тест је показао да особе изложене „лошим вибрацијама“ имају 27 одсто више шанси да током дана буду депримиране или под стресом.

Истраживачи нам свакако не саветују да се не информишемо, али нам препоручују да, у очекивању да се сукоби смире, а владе свима обезбеде добро плаћени посао, не укључујемо радио и телевизију чим се пробудимо, или да барем бирамо „позитивније станице и канале“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара