Читај ми!

Сутра 43. Сајам „киндер“ фигура

Сајам „киндер“ фигура, 43. по реду, биће одржан сутра у Крунској 38, најавила је оснивач Клуба колекционара „киндер“ играчака Лидија Кошутић.

На сајму ће сви „млади у срцу“ моћи да купе и размене фигуре из „киндер“ јаја, а биће представљене и најновије серије из Русије, Немачке, Италије, као и оне из последњих колекција код нас, преноси Танјуг.

Кошутићева у својој колекцији има више од 11.000 „киндер“ играчака, а по њеним речима страст према том хобију пробудила се непосредно после рођења сина 1985. године и од тада не јењава.

Њену колекцију већином чине оне серије које никада нису ни изашле у Србији, већ их је сакупљала у градовима широм света.

Клуб „киндер“ колекционара Кошутићева је основала 1. априла 2005. године у Београду, са жељом да окупи љубитеље и сакупљаче тих играчака. Они се окупљају четири пута годишње на сајмовима на којима размењују своја искуства, продају или размењују дупликате и на којима се друже.

Године 1974. када је компанија „Фереро“ избацила колекцију „киндер супрајз“ одушевила је милионе деце. Од његовог настанка продато је скоро 30 милијарди јаја широм света са више од 8.000 различитих изненађења.

Сваке године произведе се више од 100 нових играчака, које не само да стимулишу машту и креативност, него и прате и подстичу дечији развој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара