Читај ми!

Књиге о сексу радо се читају

У књижарама се могу наћи бројне књиге које се на различите начине баве темом секса - од едукативних приручника за младе, преко водича за оне искусније, до еротских романа. Издавачи се на продају ових издања не могу пожалити, а читалачка публика из књига воли да сазна и како да поправи сексуални живот, али и да „завири“ у туђ кревет па су еротски романи неретко међу најпродаванијим штивом.

У издању Лагуне недавно су се појавили водичи за сексуално сазревање „Секс - како да превазиђете самог себе“, намењена мушкарцима и „Секс - како да превазиђете саму себе“ за припаднице лепшег пола, чија је ауторка др Светлана Здравковић.

Прва реакција читала је позитивна, али када купују ове водиче за сексуално сазревање увек преко ставе још неку књигу, каже пи-ар издавачке куће Лагуна Вања Гавровски.

Ове књиге на креативан начин комбинују стручно обрађен текст са хумором уобличеним у цртежу.

Здравковићева на начин прихватљив широј читалачкој публици говори о проблемима који настају у сексуалном животу једног мушкарца и једне жене, а аутор илустрација је Боб Живковић.

Како је за Танјуг истакла Гавровски, ауторка књиге има дугу праксу и на основу рада са пацијентима у саветовалишту и на консултацијама схватила је да многи од њих и даље имају проблем да разговарају опуштено о проблемима сексуалности.

Многима је лакше да у узму књигу и прочитају све што их занима о неком проблему и како да га реше, него да оду код сексолога и потраже помоћ, указала је Гавровски, истакавши да је слична литература у свету има велику популарност.

Популарност не мањка ни еротским романима, али ни озбиљним приручницима који су намењани едукацији младих.

Моменат у коме живимо је специфичан по томе што смо затрпани сексом са свих страна, из различитих медија, са безброј погрешних порука и деца могу да стекну погрешну слику, каже за Танјуг директорка Креативног центра Љиљана Маринковић.

Та издавачка кућа направила је својеврстан пробој књигом „Секс за почетнике“ Јасминке Петровић и Боба Живковића.

То је можда једно од наших најпознатијих издања и до сада је објављено у 11 тиража у Србији и у више од 25 земаља у свету, истакла је Маринковићева, указавши да је књига била добро прихваћена и у конзервативнијим срединама.

Према њеним речима, то само говори о томе да је „Секс за почетнике“ добра и поуздана књига, која је задобила и поверење и деце и родитеља, а чија се продаја не смањује.

Када се појавила била је изузетно необична. Био је то један од ретких момената да се о овој ипак табу теми говори на тако духовит и занимљив начин, навела је Маринковић указавши да је књига помогла многим родитељима да са децом прођу кроз тему секса.

Креативни центар објавио је и „Књигу за девојке и њихове момке“ Виолете Бабић, која је фокусирана на ризике и контрацепцију, као допринос смањењу нежељених малолетничких трудноћа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије