Бечки фудбал - Антић брани, Дачић суди, Вучић навија

На стадиону вишеструког шампиона "Аустрије" из Беча одиграна је "историјска" утакмица између тима "ЕУ" и "Будућих чланица", у оквиру Самита о западном Балкану, која је завршена победом Балканаца 4:2.

Част да брани гол тима представника са Балкана имао је министар рударства и енергетике Александар Антић, кога је са трибина бодрио премијер Александар Вучић, преноси Танјуг.

"Не играм јер не знам да играм фудбал. Да се ради о шаху засигурно бих играо", објаснио је свој изостанак у тиму "Будуће чланице" премијер Вучић, који је пред сусрет на поклон добио дрес са бројем "11".

Он је, пред утакмицу, пожелео да у регуларном току сусрет буде завршен нерешеним резултатом и да се реши на пенале.

Антић је, пред утакмицу, изразио уверење да ће на утакмици победити Европа.

Иако је српски министар објаснио да се бавио фудбалом, док је био млађи али да никада није био у улози голмана, прилику да покаже свој квалитет балкански голман имао је већ на почетку меча, када се нашао очи у очи са министром спољних послова Аустрије Себастијаном Курцом, који је прошао средином терена.

Хладнокрвност и присебност биле су на Антићевој страни који је одличном интервенцијом успео да натера аустријског шефа дипломатије да шутира поред гола.

Да не буде да је Србија носила све на својим плећима, у утакмици против ЕУ тим су чинили још премијер Македоније Никола Груевски, у нападу шеф косовске дипломатије Хашим Тачи, босански министар спољних послова Игор Црнадак, његов црногорски колега Игор Лукшић, а тим је био појачан и представницима Министарства спољних послова Аустрије.

Број 10, који су носили највећи познаваоци фудбала попут Марадоне, Пелеа и Пиксија, на терену бечке "Аустрије" имао је прилику да обуче генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић.

Тим "ЕУ" предводили су премијер Словеније Миро Церар и шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц.

Правду на терену, заправо крај аут-линије, делили су европски комесар Јоханес Хан и председавајући ОЕБС, шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Играч са највише фудбалског искуства, премијер Груевски, довео је тим "Будуће чланице" у вођство после Тачијевог паса, а са вођством отишло се на заслужену паузу.

После паузе исти тандем повећао је резултат на 2:0 у корист "Будућих чланица".
Тачи и Груевски деловали су као уиграни двојац.

Беким Чолаку, косовски министар европских интеграција, је соло-продором још једном матирао "ЕУ" и Балканцима повећао предност на 3:0.

Антић је повремено позивао на опрез опомињући своје саигарче да се врате у одбрану.

Међутим повреда ручног зглоба, задобијена на утакмици, натерала је српског министра да напусти терен, након што је Јохан Сатлер, шеф одсека за Балкан у Министарству иностраних послова Аустрије постигао први погодак за ЕУ и смањио резултат на 3:1.

Антић, кога је на голу заменио Свилановић, терен је напустио уз аплауз публике, која је похвалила његово голманско умеће.

Свилановић је у два наврата одличном парадом спасао гол "Будућих чланица".

Тим ЕУ није успевао да наметне своју игру, па је Чолаку постигао још један погодак, чиме су "Будуће чланице" поново повећале водство на 4:1.

Пред сам крај сусрета, генерални секретар Министарства спољних послова Аустрије Михаел Линхарт, смањио је предност Балканаца на 4:2.

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије