Читај ми!

Нацрт текста "Hard Rain" Боба Дилана на аукцији

Мешавина куцаног и руком писаног текста Диланове протесне песме "А Hard Rain's А-Gonna Fall" биће понуђен идућег месеца на аукцији у Лондону и очекује се да ће песма бити продата за 200.000 фунти.

Нацрт текста "Hard Rain" Боба Дилана на аукцији Нацрт текста "Hard Rain" Боба Дилана на аукцији

Текст исписан на машини, са датумом из 1962. године има много исправки и ревизија дописаних руком поред песме коју је Дилан снимио у децембру 1962. године и објавио на албуму The Freewheelin's Bob Dylan идуће године, преноси Танјуг.

На прошлогодишњој аукцији, оригинални, руком исписан текст његове Like a Rolling Stone продат је за нешто више од два милиона долара, поставивши тако рекорд за један текст рок песме.

Стихови Hard Rain су мешавина куцаног и руком писаног текста, због чега je процењенo да ће бити продати за мању суму.

Аукцијска кућа Сотби је саопштила да рукопис продаје породица Елизабет Д'Џазијан, бивше супруге америчког забављача и мировног активисте Хјуа „Вејви Грејви“ Ромнија.

У Вејви Грејвијевој соби, изнад „Гаслајт“ фолк клуба у Гринич Вилиџу је тада 21-годишњи Дилан написао песму.

Аукција је заказана за 29. септембар и на њој ће се наћи и текстови и фотографије Бруса Спрингстина из времена када је снимио свој чувени Born to Run албум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије