Читај ми!

Две пандице стигле у зоо-врт у Вашингтону!

Национални зоолошки врт у Вашингтону постао је богатији за две бебе џиновске панде. Будући да панде спадају у једну од најугроженијих врста којој прети истребљење, вест је обрадовала многе.

Две пандице стигле у зоо-врт у Вашингтону! Две пандице стигле у зоо-врт у Вашингтону!

Меи Шјанг, џиновска панда и њени нови мечићи привукли су многобројне туристе у главни град САД. Прво мече је дошло на свет у 17.34 после подне, сат времена након што јој је пукао водењак, кажу званичници зоо-врта у Вашингтону. Готово пет сати касније стигло је и друго мече.

Тим ветеринара који је радио на доношењу малих панди на свет, потврдио је на Твитеру да је Меи Шјанг окотила и друго мече.

Денис Кели, директор Зоолошког врта је рекао да је друго мече нежнијег здравља, као и да су му димензије мање него што би требало, али да нема сумње да ће се несметано развијати.

„Меи Шјанг је одлична мајка“, додао је Кели. Ово је њено треће легло, а пол младунчади још није познат.

У прва два је имала по једно мече, прво је названо Тиан-Тиан, које има 10 година и живи у резервату у Кини, док друго младунче, Бао-Бао, има две године и и даље је у Зоолошком врту у Вашингтону, где чека да напуни четири године пре него што и оно буде послато у Кину. 

Денис Кели рекао је да су „држали палчеве“ у нади да ће све бити у реду, с обзиром на догађај 2012. године, када су изгубили младунче старо шест дана.

Панде имају изузетно ниску репродуктивну стопу, поготово у заточеништву.

Њихов дом у дивљини чини само неколико планина у централној Кини, где има око 1.600 џиновских панди за које се зна да живе у дивљини, док је у заточеништву само око 300 панди, углавном у Кини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се