Читај ми!

Мафијашки бос сахрањен у стилу дон Вита Корлеонеа

У холивудском стилу, уз музику из филма „Кум“, у златно-црним кочијама и са поворком на коју су из хеликоптера бацане латице црвених ружа сахрањен један од мафијашких шефова, Виторио Касамоника (65).

Мафијашки бос сахрањен у стилу дон Вита Корлеонеа Мафијашки бос сахрањен у стилу дон Вита Корлеонеа

У поворци је било на стотине ожалошћених који су се окупили испред цркве Светог Ђованија Боска у Риму да испрате Касамонику, за кога званичници тврде да је био само један од маргиналних шефова клана активног у југозападном делу Рима, јавља АП, преноси Танјуг.

„Освојио си Рим, сада ћеш освојити рај“, било је исписано на банеру који је стајао на улазу у цркву, док је на другом плакату, уз његову фотографију и слику Колосеума и Базилике Светог Петра писало „Краљ Рима“.

Снимци са сахране емитовани су на телевизијама током читавог дана, због чега су представници власти изразили гнушање.

Градоначелник Ињацио Марино је протестовао упитавши како је уопште могуће да се такве сцене одржавају јавно, а на Твитер налогу је написао да је „неприхватљиво да живи користе сахране да би слали мафијашке поруке“.

Свештеник цркве Светог Ђованија Ђанкарло Маниери изјавио је да није имао контролу над оним што се дешавало испред цркве и да је обред сахране у цркви обављен нормално, објавила је агенција АНСА.

Ова сахрана уследила је само дан након што је судија одредио 5. новембар као почетак суђења за 59 особа оптужених да су учесници мафије у Риму, граду у коме су изгледа локални шефови мафије успели да успоставе чврсте везе са политичарима.

Председница Антимафијашког одбора Парламента, Рози Бинди рекла је да је забрињавајуће то што сахрана некога ко је наводно био члан мафије може да буде претворена у „разметљиву представу моћи мафије“.

Она је рекла да је то само доказ да је мафија дубоко инфлилтрирана у власт и позвала да се удвоструче напори за искорењивање мафије из градске администрације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара