Читај ми!

Ваш живот на Земљи: Колико је пута ваше срце откуцало

Колико је ваше срце до сада откуцало пута, колико бисте имали година да живите на Меркуру, до које висине би током вашег живота порасла секвоја, брос помрачења Сунца током вашег живота, колико се антарктичка озонска рупа повећала од вашег рођења. Још прегршт занимљивих информација може да се нађе у фантастичној интерактивној апликацији.

Би-Би-Сијева редакција задужена за природу и друштво направила је одличну апликацију (само у „Гуглову“ претрагу укуцајте "Your life on Earth") која свима омогућава да сазнају доста занимљивих информација.

Интерактивна апликација названа је Ваш живот на Земљи и служи да покаже шта се све десило од вашег рођења, као и шта сте до сада доживели а да нисте ни знали.

Након што се унесу основни подаци (време рођења, род, висина) апликација избацује велики број података. Тако можете сазнати број откуцаја вашег срца, колику сте удаљеност прошли кроз свемир, колико година би имали на Меркуру или Марсу, број великих ерупција и земљотреса, колико је светска популација порасла од вашег рођења и још много тога.

Можете и да упоредите податке. Колико је ваше срце пута откуцало у односу на срце плавог кита или колибрија, као и колико сте ви порасли, а колико би током вашег живота израсло дрво секвоје. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије