Читај ми!

Бициклистима у Паризу дозвољена вожња кроз црвено

Да би подстакли бициклизам и утростручили број бициклиста до краја 2020. године, у Паризу је дозвољена вожња бициклом кроз црвено светло на неким семафорима! Такво правило уведено је након што су тестирања показала да би се тиме смањила могућност судара бициклиста и аутомобила.

Знакови за бициклисте биће смештени широм Париза испод семафора за аутомобиле на неким раскрсницама, а показиваће када бицикли могу да скрену десно или да иду напред чак и када је црвено светло за аутомобиле, преноси Танјуг.

Ипак, бициклисти неће имати приоритет на путевима и мораће да дају предност пешацима и осталим возилима на путу тамо где ће то бити потребно.

Тамо где неће бити знакова за бициклисте, они ће морати да поштују семафоре за аутомобиле или ће бити кажњени.

Иначе, Париз тим потезом жели да утростручи број бициклистичких путовања по граду до 2020. године и да постигне да људи користе бицикле за 15 одсто свих путовања.

Такође ће бити изграђена широка мрежа бициклистичких стаза и око 10.000 нових паркинг места за бициклисте.

Париз је недавно ограничио број аутомобила на путевима због великог загађења ваздуха, а рестрикцијом су изузета електрична или хибридна возила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво