Читај ми!

Милион долара за украдене Доротине црвене ципеле

Анонимни донатор понудио је милион долара награде за поуздану информацију која би довела до црвених ципела које је Џуди Гарланд носила у култном дечјем филму „Чаробњак из Оза“ из 1939. године, а које су украдене из музеја у Гранд Рапидсу, у Минесоти.

Како јавља АП, сачувана су три пара Доротиних ципела од којих је један изложен у Музеју Смитсонијан у Вашингтону, преноси Танјуг.

Директор музеја у Гранд Рапидсу, родном граду легендарне глумице, рекао је да је дарежљиви донатор из Аризоне и велики обожавалац филма Чаробњак из Оза и Џуди Гарланд.

Награда ће бити исплаћена особи која буде саопштила тачно место где се ципеле налазе, као и име лопова.

Магичне црвене ципеле, помоћу којих се након бројних авантура Дороти враћа на фарму у Канзасу, украдене су у августу 2005. године. Биле су осигуране на милион долара, а њихова тренутна тржишна вредност се процењује на два до три милиона долара.

Чаробњак из Оза, снимљен по истоименој књизи Френка Баума из 1900. године, представља прекретницу у кинематографији по сценама у боји које су запечатиле судбину црно-белог филма.

Филм, према оцени многих једно од најбољих десет остварења свих времена, прославио је тада холивудску звезду у успону, Џуди Гарланд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије