Читај ми!

У Јапану продат грозд „злата вредан“

Један грозд јапанске сорте грожђа продат је за рекордних милион јена односно 7.460 евра, или 287 евра по зрну, што је прилично скупо чак и за Јапан, где је воће луксуз.

Грозд са 26 црвених зрна, продат је на првој овогодишњој лицитацији грожђа у граду Каназави чиме је пао прошлогодишњи рекорд од 550.000 јена. Свако зрно је величине пинг-понг лоптице и тешко више од 20 грама, преноси Бета.

Победник аукције Масауки Хираи, главни кувар хотела „Нико Каназава“, рекао је новинарима да му је било наређено да „по сваку цену“ купи грозд, како би се скренула пажња на тај регион и хотел.

Ове године су две диње сорте Јубари са острва Хокаида, на северу Јапана, које се сматрају знаком високог друштвеног положаја, продате за 1,5 милиона јена, а једна робна кућа је 300.000 јена платила два велика манга.

Јапанци често поклањају деликатне примерке воћа и специјализоване продавнице воћа цветају. Тамо се мале лубенице коцкастог облика или чак и у облику срца, продају за по 2.000 јена или 15 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво