Књижара у којој књиге беже од воде!

У Венецији се једном годишње дешава нешто што се назива "висока вода" и тада "Libreria Acqua Alta" бива поплављена, међутим то не ремети рад књижаре, пошто су и у том периоду књиге безбедне – плутају у својим гондолама, чамцима и кадама!

Књижара у којој књиге беже од воде! Књижара у којој књиге беже од воде!

Једна од најоригиналнијих књижара на свету и место које је постало незаобилазна станка за туристе, али и локално становништво, "Libreria Acqua Alta"  налази се недалеко од Трга Светог Марка у Венецији.

У „Књижари високе воде“ могу се пронаћи и нове и коришћене и необичне књиге, али то није оно што је чини посебном, преноси Танјуг.

У књижару се улази директно са једног од главних венецијанских канала и на том месту се налази сто са клупицом за којим посетиоци могу да се одморе и на миру прелистају књигу која их интересује.

Унутрашњост књижаре је заправо оно што оставља посетиоца без даха - редови и гомиле књига у чамцима, гондолама, кадама, коритима, гајбама... односно у свим предметима који могу да плутају.

Оне књиге које немају „прођу“ претворене су у примењене предмете, па посетиоци из књижаре могу изаћи степеницама које су направљене од старих енциклопедија које нико није купио. Књиге прекривају и зид спољног дворишта и трансформишу га у право мало уметничко дело.

Светски путник и полиглота Луиђи Фрицо је књижару отворио пре око 10 година и временом се показало да је то био пун погодак, пошто је место одлично прихваћено и од локалног становништва, а истовремено привлачи и велики број туриста.

Туристи ту долазе како да купе књигу, тако и да се фотографишу у необичном амбијенту у којем мачке спавају где год нађу место или у којој се радник може видети са цигаретом у руци.

Амбијент и атмосфера су такви да место има у себи фасцинантну и мистериозну црту, нико не досађује потенцијалним купцима и стиче се утисак као да у књижари нико и не ради.

Око 60 одсто књига је ново, док су остале коришћене, а међу њима се налазе сви жанрови: романи, књиге о уметности, филму, спорту, храни или музици, затим антикварне књиге, атласи, речници...

У другој просторији се налазе стрипови и бестселери, али и разгледнице и часописи о италијанској еротици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије