Делфину се упетљало пераје, па дошао по помоћ

Близу острва Сеструњ, Тони Целент је са пријатељима ослободио делфина који је пришао броду у ком су били показујући им своје репно пераје које је било повређено од парангала.

„Малом делфину се реп запетљао. Већ је од повреда променио боју и видело се га заиста боли јер је имао отворене ране. Одлучили смо да му помогнемо“, каже Тони Целент из Мулина за сајт 24сата.хр.

Са пријатељима Петром Станићем и Филипом Штохером близу острва Сеструњ наишао је на породицу делфина, мужјака, женку и младунче, па су им пришли да их фотографишу. Мали делфин ронио је испод брода и тада су схватили да нешто није у реду са њим.

„Сам је пришао броду и допустио нам да ухватимо конопац који се вукао за њим. Успели смо да скинемо једну удицу, откринемо конопац и олабавимо део који је остао. Нисмо могли да скинемо све са брода, а нисмо се усудили да дигнемо младунца у јер га мајка није пуштала ни секунде даље од себе. Након тога је нормално заронио. Када смо се касније вратили да проверимо видели смо да пливају без проблема“, присећа се Тони.

Касније је замолио и рибаре који примете ове делфине на мору да јаве њихову позиција како би стручњаци могли да малишу потпуно ослободе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара