Читај ми!

Мост или ролеркостер?

Мост Ешима Охаши, који задаје ноћне море чак и најискуснијим возачима, трећи је по величини међу мостовима који се нагло уздижу како би могли да прођу бродови.

Бетонски друмски мост протеже се километрима поред језера Накауми у Јапану и повезује градове Мацуе и Сакаиминато.

Дугачак је око 1,7 километара и широк 11,4 метра, и трећи је по величини мост ове врсте на свету.

Ешима Охаши има невероватан нагиб, од 6,1 одсто на страни перфектуре Шимане, а 5,1 одсто на страни перфектуре Тотори, захваљујући чему више личи на ролеркостер него на мост.

Мостови – ноћне море

Мост на реци Сиду у Кини – Налази се на 457 метара висине и важи за највиши мост на свету.

Мост Мијо, Француска – Део је ауто-пута који спаја Париз и Барселону, висок 343 метра и дуг 2,5 километара. Виши је чак и до највише тачке Ајфелове куле.

Мајмунски мост у Вијетнаму – Само име каже, без потешкоћа га једино прелазе мајмуни. Мост је висећи и направљен је од стабљика бамбуса.

Мост Ројал Горџ, Колорадо – Највиши је висећи у Америци, налази се на реци Арканзас. Висок је 295 и дугачак 384 метра, а изграђен је још 1929. године, док је прву стабилизацију од удара ветра добио тек 1982. године.

Мост Трифт у Швајцарској – Један од најдужих и највиших пешачких мостова, постављен је 2004. године како би повезао стазу за пешачење са колибом испред које се препречио глечер. Међутим, због јаког љуљања услед ветра било је дозвољено да се мост пређе само по лепом времену у летњим месецима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара