Читај ми!

Олуја која је донела мрак

Над белоруским градом Солигорском облаци су били толико црни да су претворили дан у ноћ! „Олуја епских размера“ брзо се завршила, али је становнике истовремено уплашила и одушевила.

„Апокалиптична“ олуја протутњала је кроз неколико области Белорусије укључујући и околину главног града Минска. Међутим, пише Раша тудеј, у Солигорску су облаци били толико црни да су потпуно блокирали сунчеву светлост док је јак ветар у град донео песак.

Становници Солигорска, који је од Минска удаљен око 120 километара, истовремено су били уплашени и одушевљени феноменом.

Око пет сати после подне по локалном времену у понедељак, мрак се надвио над град од око 100.000 становника. Они који су се затекли ван својих домова пожурили су да се сакрију од олује која је деловала као да доноси Судњи дан.

У неким деловима града људи нису могли да се крећу без батеријских лампи када је нестало струје. У неким крајевима града велика количина воде уз јак ветар изазвала је штету на белоруском енергетском систему и бројним грађевинама.

Иако је природа „беснела“ и у главном граду, у Минску није проглашавана ванредна ситуација. 

„Олуја епских размера“ резултат је дејства хладног фронта код украјинско-белоируске границе који се кретао ка Карпатима.

Метеоролози су феномен који није карактеристичан за ово доба године назвали "haboob", што на арапском језику значи изузетно јака олуја са црвеном прашином, пише Раша тудеј

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара