Читај ми!

Добија претње смрћу због ове фотографије

Познати комичар Рики Џервејс поставио је пре неки дан на свом профилу на „Фејсбуку“ поруку са фотографијом Ребеке Френсис, професионалног ловца, како насмејана лежи поред жирафе коју је убила. Порука је изазвала лавину негативних коментара, као и претње смрћу.

Уз фотографију с Ребеком поред жирафе, стоји Рикијево питање: „Шта се десило у твом животу што те је навело да убијеш прелепу животињу и онда легнеш поред ње насмејана?“

Откад ју је поставио, порука је подељена више од 90.000 пута на Фејсбуку. Коментари на друштвеним мрежама већином су били негативни, а кретали су се од критиковања поступка до претњи смрћу.

Ребека је иначе професионални ловац, која свој сајт редовно ажурира новим фотографијама из лова. Била је победник ријалити програма Extreme Huntress 2010. године.

Ловила је досад на неколико локација на свету, а у галеријама на њеном сајту може се видети како позира поред убијених лавова, медведа, зебри, жирафа, лосова и друге крупне дивљачи.

И раније је због своје ловачке страсти била критикована, али овај пут много више. Њен одговор је да је био у питању стари мужјак жирафе, који је већ био пред крај живота.

„Током лова у Африци пришли су ми са јединственом молбом. Показали су ми дивног старог мужјака жирафе који је лутао сам, јер га је млађи избацио из крда. Питали су ме да га одстрелим како би локално становништво могло да искористи месо и кожу“, рекла је у интервјуу за портал HuntingLife.

Према њеним речима, скора смрт је била неизбежна. „Избор је био да је оставимо и да све пропадне, или да је локално становништво искористи“, истакла је Ребека.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се