Читај ми!

Пољски кнез изазвао британског политичара на двобој у зору!

Пољском племићу, кнезу Јану Жилињском, дозлогрдило је да слуша ксенофобне изјаве лидера британске Независне партије (УКИП), европосланика Најџела Фаража, и вређање гастарбајтера Пољака толико да га је позвао на прави, старомодни двобој у Хајд парку.

Кнез Жилињски бацио је Фаражу рукавицу у лице виртуелно, посредством видео-клипа на Јутјубу, подсетио на херојство свог оца у Другом светском рату, показао његову сабљу и због тога што вређа Пољаке позвао Фаража да се у свитање једног дана дефинитивно расправе сабљама.

„Доста ми је дискриминације Пољака у овој земљи. Најидиотскији коментар који сам чуо био је када је господин Најџел Фараж окривио моје земљаке за саобраћајне гужве на ауто-путу М-40. Доста, доста, господине Фараж“, објаснио је пољски племић, по професији историчар, иначе рођен у Лондону и британски држављанин.

„Желео бих да се сретнемо једног јутра у Хајд парку и да понесемо сабље и да расправимо ту ствар онако како би у 18. веку учинили пољски племић и енглески џентлмен“, позвао је кнез Жилињски британског политичара на двобој.

Оставио му је, међутим, отворена врата да, ако је Фаражова сабља зарђала, прихвати пред изборе вербални дуел пред ТВ камерама.

УКИП и Фараж немају на мети само Пољаке, већ и све остале имигранте, гастарбајтере из посткомунистичких чланица Европске уније који су искористили новостечену слободу кретања када су ушли у Европску унију 2004. године и потражили у Великој Британији посао и бољи живот.

У кампању против ксенофобије кренули су и сами имигранти и улице великих британских градова облепили плакатима портретима 15 досељеника који у Великој Британији живе и раде уз кратку поруку да су они – лекар, правник или ватрогасац Британцима потребни.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво