Читај ми!

После 101 годину хидроавион опет изнад Задра

Из Задра би ускоро могло много брже и удобније да се стиже до бројних острва и градова Јадрана. Овај хрватски град добиће хидроавионску линију после паузе од 101 годину!

После 101 годину хидроавион опет изнад Задра После 101 годину хидроавион опет изнад Задра

Успостављање хидроавионске линије из Задра према острвима и још неким јадранским градовима све је ближа. Данас је организован пробни лет хидроавиона, који је стигао из Сплита, а затим одлетео за Сали на Дугом отоку, Силбу и Раб, пише портал Poslovni.hr.

Планирано је да хидроавиони компаније "European Costal Airlines" из задарске градске луке почну да лете овога лета према неколико одредишта на Јадрану. До тада би требало да буду прибављене све дозволе и уређена инфраструктура за пристајање и полетање авиона, потврдио је извршни директор "European Costal Airlines"-а Клаус Дитер Мартин.

Од Задра до Салија или Силбе карта би требало да кошта 99 куна (око 13 евра).

Мартин се нада да ће пристаниште бити у градској луци, а први летови већ у јуну или јулу. Такође, у перспективи је и лет ка италијаском граду Анкони.

Задар је имао хидроавионску линију пре 101 годину. На њеном обнављању ради се већ годину и по дана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара