Читај ми!

Прича једног пса – од сигурне смрти до Обећане земље

Пас мешанац Бошко је, након смрти свог власника, чекао пола године на прагу викендице у околини Пирота. Потпуно изгладнелог од готово сигурне смрти спасли су га заљубљеници у животиње из Пирота, а након што је чула за његову судбину и бескрајну љубав према власнику, удомила га је породица из Чикага.

О невероватној судбини тог пса прича велика заљубљеница у животиње – Пироћанка Драгана Матић, која је и најзаслужнија што је Бошко од готово сигурне смрти дошао да новог дома у земљи коју многи, не без разлога, називају обећаном, преноси Танјуг.

„Чула сам од неких људи за пса чији је власник умро и који месецима на прагу викендице у околини Пирота, где је најчешће боравио, чека свог газду да се врати. Када сам отишла да обиђем пса, био је потпуно изгладнео и преплашен до те мере да је тек након неколико дана по мом доласку почео да узима храну коју сам му свакодневно носила“, каже Драгана.

Месецима је, сваког дана, са сином обилазила Бошка и доносила му храну како би преживео, а пошто се постепено опорављао, о његовој судбини су обавестили заљубљенике у псе широм света.

Према њеним речима, убрзо се јавила Српкиња која са супругом живи и ради у околини Чикага и, ганута том „животном причом“, пожелела је да усвоји Бошка.

„Захваљујући Јелени Фишман, која са супругом ради као лекар, Бошко је пребачен у пансион у Нишу, прегледали су га ветеринари и коначно смо данас уз помоћ наших младих људи из Чикага окупљених у организацији 'Animal rescue Serbia', који су пса преузели на Аеродрому 'Никола Тесла', послали Бошка у нови дом – у Чикаго“, прича Драгана Матић.

Додаје да су имали много посла око припреме комплетне документације за пса, али да су то успешно завршили, тако да је сада Бошко у новом дому.

Чланица организације "Animal rescue Serbia" Мина Којић, која је преузела пса Бошка и транспортовала за Чикаго, каже да та организација окупља младе људе из Србије који живе и раде у Чикагу и да је њихов циљ управо удомљавање паса луталица и мачака.

„Стално на Фејсбуку објављујемо приче о тешким судбинама животиња и на тај начин успевамо да обезбедимо новац од хуманих људи за куповину хране, лекова, ветеринарске интервенције, али и покушавамо да удомимо псе, као што је случај са Бошком“, рекла је Којићева Танјугу.

Према њеним речима, Бошко је и први пас кога су удомили у Америци, средили му све папире, пасош, вакцинисали и одвели у нови дом.

Она додаје да су почели да се припремају током поплава, када су покушавали да помогну угроженим животињама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара