Читај ми!

Ово је Даријус, највећи зец на свету!

Са 1,3 метра дужине и 22,2 килограма Даријус је тренутно највећи зец на свету, али не и задуго јер његов син прети да га надмаши!

Даријусов син Џеф је већ сада дугачак 1,1 метар, а преостало му је још шест месеци за раст и развијање, па његова власница Анет Едвардс очекује да ће сигурно прерасти свог тату.

Оба зеца су припадници континенталне џиновске расе зечева која се прво гајила због меса за исхрану, а касније су постали интелигентни и вољени кућни љубимци.

За исхрану својих зечева Анет троши више од 6.500 евра годишње, то јест на око 2.000 шаргарепа и 700 јабука које поједу током тог периода. Два зеца такође једу и балу сена недељно, као и велику чинију специјалне зечје хране дневно.

„Они су веома опуштени, воле пажњу као и сви зечеви, добро се слажу са другим животињама и децом. Џефов најбољи пријатељ је наш пас, боксер Кеј“, каже госпођа Едвардс.

Даријус и Џеф живе у башти, иза породичне куће у кућицама за псе које одговарају великим расама као што су немачки овчари.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се