Читај ми!

Американци јуре на Кубу

На хиљаде туриста посећује Кубу са жељом да истражи ту карипску државу, а у последње време све је више посетилаца из САД. До тога је дошло после најаве обнављања дипломатских односа Вашингтона и Хаване.

Стари део Хаване је и даље прави магнет за многобројне туристе. Неки од њих из Сједињених Америчких Држава су први пут на Куби, они из других делова света посебно истичу јединствену атмосферу у тој карипској држави.

Посетиоци страхују, међутим, да ће то можда изменити долазак западне културе.

Амерички пословни свет помно прати кубанско тржиште, од аграра до туризма и види шансу у земљи која је за Американце била затворена више од пет деценија.

Све је више Американаца из различитих побуда на Куби и тај број ће све више расти, што многи Кубанци поздрављају. Промене су видљиве на сваком кораку.

„Видим да се много гради, пуно је лепих ресторана што је веома добро. Али мора бити више хотела, угоститељских објеката, других смештајних капацитета за све већи број Американаца који ће извршити најезду, као када пацови беже са брода“, оценио је Рогелио Говин, туриста из Канаде

Влада у Хавани је саопштила да је у протеклих годину дана број туристичких посета порастао 16 одсто, па свакодневно на десетине туристичких аутобуса са посетиоцима из читавог света опседа историјски, стари део престонице Кубе.

Од фебруара 2014. године ту карипску државу је посетило више од три милиона туриста, показују статистички подаци. Раније релативно мирне улице у престоници сада су препуне посетилаца у ресторанима, баровима и продавницама.

То би могао бити и изазов за власти јер су до сада многи туристи долазили на Кубу како би доживели аутентичну атмосферу, видели препознатљиву архитектуру из педесетих, чувене олдтајмере, до сада неразвијено обалско подручје.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије