Читај ми!

Да му је не би одузели, пустио вучицу у шуму!

Иако је за данас било планирано да вук који је пронађен у стану у центру Крагујевца буде пребачен у Бео-зоо врт, то се није догодило.

Како је за РТС рекла Татјана Бабић, начелница Републичке инспекције за заштиту животне средине, након провере на терену утврђено је да се животиња не налази у стану.

Она је навела да је, иако је власнику инспекција наложила чување животиње, Д. Г. вука, у ноћи између 24. и 25. марта, пустио у шуму на Голији.

На питање због чега животиња није одмах, пошто је пронађена у улици Драгослава Срејовића, и одведена у неки од зоолошких вртова, Бабићева је рекла да то није учињено јер нису постојали технички услови за транспорт и смештај животиње.

„На наше инсистирање, а када кажем 'наше', мислим на Министарство пољопривреде и заштиту животне средине, комуникација са Београдским зоо-вртом је успела да тај врт обезбеди одговарајући смештај за вука. Тако да је било договорено да се вук данас транспортује“, објаснила је Бабићева. 

Због тога је надлежна инспекција вука формално одузела власнику и забранила му отуђење из стана.

Инспекција за заштиту животне средине, каже Бабићева, поднеће захтев за покретање прекршајног поступка против Крагујевчанина због држања у заточеништву дивљих животиња, као и пријаву јер Д. Г. није поступио по решењу инспектора.

Зоо-вртови и прихватилишта су једина места у којима је дозвољено држање дивљих животиња.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије