Читај ми!

Обишли планету шест пута и стигли на шљивовицу!

Брачни пар Вили и Марга Витинг, Немац и Мексиканка, живот у Мексику заменили су „кућом на точковима“ којом су пропутовали више од 250.000 километара по Америци и Европи. Након Грчке и Македоније, гости су наше земље.

Када је пре 12 година одлучио да напусти Немачку и да обиђе Северну Америку, није ни слутио да ће његово путовање трајати скоро десет година и да ће за то време на точковима прећи путању довољну да се шест пута обиђе планета.

„Упознао сам путнике који су ми рекли: 'Ми путујемо у Патагонију', а ја рекох, Патагонија, зашто да не“, каже Вили Витинг.

У Мексику је направио паузу, у жељи да види познате монарх лептире који прелазе раздаљину од 3.000 километара из Канаде до мале шуме у Мексику и ту упознао своју садашњу супругу.

„Убрзо смо решили да се венчамо, али прво питање које сам јој поставио било је: 'Да ли волиш да путујеш са мном', она је рекла: 'Да'. Онда сам је питао: 'Да ли волиш мог пса и моју мачку'? Да је рекла да не воли моју мачку, било би 'адиос'“, рекао је овај светски путник.

На питање да ли воли да путује са својим супругом Марга Витинг се шали да воли само зато што нема другог избора.

Када су одлучили да је време да Марга упозна Европу и да види Немачку, кренули су од Грчке, преко Македоније и сада су гости Ужица.

А Ужичани су се показали као добри домаћини овом необичном пару.

„Шљивовица, 'beautiful' (прелепа) Шљивовица... Ја сам био позитивно изненађен. Неки господин је покуцао на наша врата и дао нам две јабуке, зар то није љубазно?“, изненађен је Вили Витинг.

План је да остану три године у Европи, потом обиђу Ирак, Казахстан, Монголију, део Азије и можда Афике.

„Све док будем могао да се попнем и сиђем из свог камиона - путоваћу, када не будем могао - завршено је“, каже Вили.

Можда га је време проведено на точковима, а можда и сам живот научио да верује људима, али и да их држи на дистанци.

У његовом дому у Мексику, сви су добродошли гости, а он добар домаћин, јер је на својим путовањима упознао разне људе, културе, а и даље неуморно трага за новим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара