Читај ми!

Продаје се Хитлеров акварел, цена 30.000!

Мртва природа коју је акварел техником насликао Адолф Хитлер биће ове седмице понуђена на аукцији у Лос Анђелесу, по почетној цени од 30.000 долара.

Акварел, који представља букет наранџастог, црвеног и ружичастог цвећа у вази од плаве керамике, насликао је нацистички вођа Адолф Хитлер 1912, кад је имао двадесетак година, преноси Танјуг.

Продаја коју води фирма "Nate D. Sander" аукцију је почела на интернету са ценом од 30.000 долара (27.500 евра).

Крајем прошле године, акварел који приказује стару градску кућу у Минхену, за који се верује да је насликао Адолф Хитлер око 1914. године, продат је на аукцији у Нирнбергу за 130.000 евра, пренели су тада електронски медији.

Хитлер је у младости покушао да се прослави као сликар и доселио се у Беч, а један јеврејски трговац уметничким делима Самуел Моргенстерн који је веровао у његов таленат чак је продао неколико његових слика богатим јеврејским муштеријама 1911. године.

Након доласка на власт, Хитлер је наложио да се заплене слике и затвори Моргенстернова галерија, а њега је депортовао у Лођски гето где је, према подацима аукцијске куће, умро 1943. године. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара