Читај ми!

„Тесла против Едисона“, ко ће контролисати електричну енергију?

Један од највећих сукоба у науци одиграо се крајем 19. и почетком 20. века између Николе Тесле и Томаса Едисона. Борба два научника заснивала се на борби наизменичне против једносмерне струје. Компанија „Артана“ покренула је пројекат прављења друштвене игре „Тесла против Едисона: Рат струја“.

Ако сте икада замишљали да уђете у ципеле неког инвеститора и финансирате једног од два научна генија, која су, невезано шта мислили о њима, изменила дотадашњи свет, сада имате прилику.

Тесла против Едисона је стратешка игра за два до пет играча. Свако ко се одлучи да седне и мало се забави и такмичи се са својим пријатељима постаће инвеститор са краја 19. века који у свом новчанику има вишка пара са којима жели да контролише индустрију производње електричне енергије и осветљења домова крајем 19. века у САД.

Играчи ће се удружити и створити компаније са једним од пет визионарских научника и проналазача - Елихуом Томсоном, Чарлсом Брашом, Николом Теслом, Томасом Едисоном и Хирамом Максимом.

Проналазач са којим се удружите, заједно са другим познатим људима тог периода, покушава да добије што више пројеката за транспорт и производњу електричне енергије у САД.

У борби за послове компанија коју играч контролише служиће се свим средствима да развија даље своју технологију улазећи у пропагандне ратове са другим компанијама, али и купујући и продајући акције своје и конкурентских компанија.

Акција прикупљања новца за финансирање развијања и пласирања игре покренута је на Кикстартеру пре 12 дана. Довољно је рећи да је првог дана пробила циљани износ од 20.000 долара и до сада сакупила 134.000 долара.

Занимљив концепт већ је добио добре критике од неких угледних критичара друштвених игара на Јутјубу, попут Рандоа, Undead Viking и Алекс Розенвалд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара