Читај ми!

Упознајте лисца који мисли да је пас

Ема Д'Силва из Велике Британије га је са само четири месеца спасла из уточишта за дивље животиње јер његови претходни власници нису могли да се брину о њему. И да, звучи попут приче из „Дизнијевог“ цртаног филма, али лисац по имену Тод заиста мисли да је пас.

Тод сад има 11 месеци и понаша се баш попут пса. Његова власница га води у шетње на узици, игра се играчкама, али и са псима и маше репом кад је време за јело.

„Тод се понаша баш попут пса, само је активнији. Кад је време за храну, трчи ми у сусрет и маше репом. Чак се и изврне на леђа да га мазим по стомаку“, каже Ема која га стално држи на узици јер је глув и не би се снашао у непознатом окружењу.

Из удружења за заштиту животиња кажу како не постоје законске рестрикције када је реч о држању дивљих животиња у стану све док се власници добро брину о њима.

„Лисице нису припитомљене животиње, а оне које живе у заточеништву имају исте потребе као и у дивљини. Сви који ове животиње држе у својим домовима имају законску обавезу да се о њима брину у складу са њиховим потребама према Закону о добробити животиња из 2006. године“, каже представник организације RSPCA у Аустралији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се