Читај ми!

Шта се деси кад заспите на минус 30 степени Целзијуса

Аустралијанка која живи у Канади доживела је прилично непријатно искуство када се, након вечери са доста алкохола, онесвестила напољу на минус 30 степени Целзијуса. Следеће чега се сећа јесте да јој прилази болничарка и каже јој да ће бити срећна ако задржћи све прсте на рукама.

Ема Квирк из Плавих планина у Онтарију имала је незаборавно вече након изласка и забављања у граду Принц Алберт у Канади. Излазак неће заборавити до краја живота не зато што се сјајно провела већ зато што је замало остала без прстију на рукама због промрзлина.

„Стварно сам испала глупа. Изашла сам у град у који сам се тек доселила како бих стекла пријатеље и уклопила се. Нажалост, нисам марила колико сам попила, па сам до поноћи већ била пијана, остала сам без новца и нисам имала појма како да се вратим кући“, рекла је Ема за сајт Mashable.

Убрзо након што је напустила клуб, изгубила је свест. Нашли су је после неколико сати. Следеће чега се сећа јесте да јој медицинска сестра прилази и каже да ће бити срећна ако успе да задржи све прсте на рукама.

„Већ тада су ми дали морфијум због ужасних болова, а чак и тако омамљена сам била ужаснута информацијом коју ми је болничарка саопштила“, објашњава Аустралијанка.

Промрзлине које је задобила биле су трећег и четвртог степена. Оштећења коже била су изузетно озбиљна. Тело у тим тренуцима прекида доток крви у промрзли део како би одржало температуру.

Након хоспитализације, прсти су постепено почели да отичу да би на крају настали огромни пликови пуни гноја.

Доктор их је на крају пробио и исцедио што је, како каже Ема, довело до моменталног олакшања.

„Одмах сам осетила олакшање. Прсти су ми изгубили три четвртине тежине“, прича Ема.

Доктор јој је након тога рекао да ће највероватније задржати све прсте јер није било дубинског оштећења ткива.

„Сада могу потпуно нормално да померам прсте. Скоро и да нема ожиљака. Нокти су полако почели поново да расту. Желела сам да поделим ово са свима и да упозорим моје вршњаке који као и ја не схватају довољно озбиљно колико један излазак може да пође по злу по суровом времену“, навела је Ема.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се