Читај ми!

Како КФЦ пуни канте пилећим крилцима

Један од највећих светских ланаца брзе хране КФЦ годишње за потребе својих ресторана убије 23 милиона пилића. Многи их критикују називајући процес производње нехуманим. Екипа Би-Би-Сија имала је прилике да посети једну од фарми, као и у цео производни процес.

Троделни документарац Billion Dollar Chicken shop ушао је у огромне кокошињце светског џина индустрије брзе хране како би открио процес производње пилетине на толико масовном нивоу.

Један од приказаних кокошињаца броји 34.000 пилића, који живе само 35 дана пре него што их убијају гасом. Потом се пилићи секу на девет парчића и превозе до складишта, одакле се даље развозе до ресторана.

Борци за права животиња тврде да је начин на који се пилићи узгајају катастрофалан и веома опресиван.

Ендрју Тајлер, директор организације "Animal Aid", објашњава да птице које се узгајају немају никакву сврху постојања сем што треба да заврше у порцијама картонских канти у ресторанима брзе хране.

„Узгајају се у нехуманим условима и велики број умре од глади или дехидрације“, истакао је Тајлер за Мејл онлајн.

Документарац се такође бави и устројством КФЦ и како функционише, од највишег до најнижег нивоа, од компанијиног извршног одбора до радника у кухињама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се