Читај ми!

Спас од зомбија је у планинама!

Људи који живе у Стеновитим планинама имају више шансе да преживе зомби апокалипсу него они који живе у градовима, показује студија Универзитета Корнел.

Градови би брзо пали, наводи се у „великој, прецизној, динамичкој симулацији избијања зомби епидемије“ која је урађена на Универзитету Корнел, преноси Танјуг.

Али би биле потребне недеље да зомбији продру до руралних области и месеци да стигну до Стеновитих планина, додаје се у математичкој студији.

У поп култури зомби епидемија избија истовремено свуда, навео је Алекс Алеми, један од дипломаца теоретске физике који су радили студију.

„Ми смо покушали да урадимо реалистичну анализу и она је показала да се ствари не би баш тако одвијале“, додао је Алеми.

На основу симулације, густо насељене и урбанизоване обале САД прве би подлегле. Већи део Америке „пао“ би у року од четири недеље, али би било потребно много времена да зомбији дођу до најудаљенијих делова земље.

„Четири месеца касније, удаљени делови Монтане и Неваде били би и даље без зомбија“, наводи се у студији.

Студија, која подражава начин на који научници предвиђају ширење праве епидемије, претпоставља да би зомби апокалипса насумично избила у САД.

Није узет у обзир одговор америчке војске. Наиме, прошле године Пентагон је саставио план борбе против живих мртваца.

Центар за контролу болести има сајт посвећен зомби апокалипси (Preparedness 101: Zombie Apocalypse) који нуди савете како се припремити за евентуални напад зомбија или неку сличну, реалнију катастрофу.

Студенти са Корнела ипак упозоравају Американце да, без обзира на то колико се крили, на дуже стазе сви би били осуђени на пропаст.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије