Читај ми!

„Град бога мајмуна“ откривен након 1.000 година!

Археолози тврде да су дошли до открића за којим су трагали још шпански конкистадори у 16. веку! Сигурни су како су у забаченом делу џунгле у Хондурасу пронашли оно што је још давно названо „Бели град“, у ком је локално становништво, наводно, веровало у бога мајмуна.

Реч је о граду који је био седиште цивилизације изгубљене више од хиљаду година. Још двадесетих година прошлог века град је уочен из ваздуха, али никада није заиста и пронађен – до сада, како тврди група археолога из САД и Хондураса.

„Ова култура врло слабо је проучавана и о њој се зна веома мало. Археолози чак немају ни име за њу“, кажу чланови ове експедиције.

На месту проналаска уочени су бројни артефакти, чак и једна пирамида, бројне камене скулптуре, али археолози су за сада све морали да оставе где је и пронађено. Већина тих предмета наводно датира из раздобља од 10. до 14. века, пише британски Телеграф.

На овом археолошком налазишту мораће убрзано да се ради, јер се ширење пољопривреде приближило на свега двадесетак километара од локалитета, те постоји опасност да га прегазе илегалне фарме.

Становници мистичног „Белог града“ поштовали су бога мајмуна, а наводно су живели у обиљу окупани златом.

Многи истраживачи су вековима одлазили у џунглу у потрази за белим рушевинама изгубљеног града. Неки су говорили о мистичном граду налик рају, док су га други описивали као град злата.

Верује се да је Теодор Морде, амерички авантуриста, нашао град током експедиције 1940. године, али је умро не откривајући локацију. Он је описао град у ком становници обожавају бога налик џиновском мајмуну, а чланове локалног племена је описао као децу која изгледају као пола људи пола мајмуни.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије