Читај ми!

Марихуана легална и на Капитол Хилу!

У глaвном граду САД, Вашингтону, данас ће, упркос претњама Конгреса, бити званично легализовано поседовање марихуaне јер су то изгласали његови житељи.

Скоро две трећине гласача на референдуму у новембру било је за легализацију поседовања марихуане у Вашингтону, али Конгрес, у којем већину имају републиканци, има коначну реч о свим законима на територији тог града који се званично зове Округ Колумбија.

Републиканско вођство у Конгресу покушало је да спречи легализацију претњом да би руководство Вашингтона могло завршити у затвору, али је градоначелница Мјуриел Боузер рекла да ће легализација ступити на снагу данас у 12.01, пошто је Конгрес касно реаговао, преноси Бета.

Републиканац Џејсон Чафец, који председава Одбору за надзор у Представничком дому, тражио је од градоначелнице у уторак увече да преиспита одлуку о легализацији, да не би био прекршен федерални закон.

„Малтретирање Округа Колумбија није оно што његови бирачи очекују, нити наши“, рекла је Боузерова која је чланица Демократске странке.

Вашингтон је први град источно од реке Мисисипи који је легализовао „рекреативну употребу“ марихуане. Аљаска је ове недеље легализовала ту лаку дрогу, и тиме се придружила савезним државама Колорадо и Вашингтон.

За разлику од тих дршава, у Вашингтону неће бити дозвољена куповина и продаја, већ само поседовање до 57 грама за употребу код куће, а појединици могу да узгајају до три биљке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се