Читај ми!

Сова терорише холандски град

Становнике северног холандског града Пурмеренда власти саветују да носе кишобране или кациге након неколико десетина напада велике ушаре.

Протекле три недеље око двадесетак становника претрпело је повреде главе од канџи велике ушаре - врсте сове.

Последњи напад десио се јуче када је двоје људи који су рекреативно трчали претрпели озбиљне огреботине, па су завршили на ушивању.

Ово је иначе веома необично понашање за сове, којих има у великом броју у овом делу Холандије, али које су досад нападале само мање сисаре и друге птице.

„Током дана нема проблема, али саветујемо грађане, ако излазе ноћу из кућа, да се 'наоружају' кишобранима и кацигама или шеширима“, наводи се у саопштењу градског већа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се