Читај ми!

Руси ће ићи на Месец!

План активности руске агенције за истраживање свемира до 2030. године предвиђа слање људске посаде на Месец! Такође, Роскосмос наставља да користи Међународну свемирску станицу заједно са Насом до 2024. године.

Представници Роскосмоса открили су да је завршен план активности до 2030. године којим се предвиђа употреба Међународне свемирске станице (МСС) до 2024, мада је Москва раније запретила да ће обуставити њено финансирање 2020. године, преноси Танјуг.

Руски свемирски програм је једина област где Москва и даље активно сарађује са САД и са још 16 земаља које су укључене у програме МСС, мада Москва и Вашингтон дају већу финансијску подршку тој станици, пренела је агенција АФП.

Наса је најавила да ће МСС остати у функцији до 2024. године, те су руски представници навели да би Русија престала финансирање Станице током 2020, али је у децембру одложено саопштавање коначне одлуке.

Русија жели своју свемирску станицу, наводе у Роскосмосу, да би „осигурала Русији загарантован приступ свемиру“, пошто ће обновити свој свемирски програм за Месец - прво проучавајући Месец са беспилотног свемирског брода који ће бити у орбити и спуштати се на његову површину.

„Плане је да се око 2030. године пребацимо на мисије са људском посадом за Месец“, истичу у Роскосмосу.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара