Читај ми!

Украјина замењује руске филмове и серије пољским

Министар културе Украјине Вјачеслав Кириленко најавио је да ће та земља куповати пољске телевизијске серије и филмове уместо руских, у нади да ће тако уклонити руска филмска остварења са украјинског тржишта.

Многе пољске телевизијске серије атрактивне су за украјинску публику, указао је украјински министар културе Вјачеслав Кириленко, нагласивши да ће их Украјина откупити и истакао да је „неопходно избацити руске филмове са украјинског тржишта“, јављају украјински медији, а преноси Танјуг.

Министар је објаснио, како наводи руска агенција Тас, да Украјина нема задовољавајућу филмску продукцију.

Раније је управа украјинских кинематографа „Госкино Украини“ забранила приказивање руске серије Брат 2 на украјинској телевизији, као и емитовање још две руске серије, наводећи као разлог да те серије „популаризују структуре власти Руске Федерације и стварају позитивну слику о њиховим представницима“, подсећа Тас.

Руска агенција наводи да је „Госкино Украини“ у децембру одбила да изда дозволу за приказивање телевизијских серија Тарас Буљба, Кремен и Кремен 2, а забранила је и емитовање новогодишње комедије Мајке и драме Бели чувари, као и још неколико серија и филмова у којима главне улоге тумаче руски глумци који су у Украјини омражени због свог отвореног проруског става.

Украјинске власти су у септембру прошле године забраниле рад 15 руских ТВ канала на својој територији, укључујући Први канал, РТР Планета, НТВ-МИР, Росија-24, Росија 1, ТНТ, РТ и друге.

Прошле недеље је украјински парламент обуставио акредитације за представнике руских медија у украјинским институцијама државне власти, подсећа Тас.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се