Кинескиња се пробудила из коме говорећи само енглески

Лекари у Кини су остали збуњени након што се једна пацијенткиња пробудила из коме, али више није знала нити разумела ни речи кинеског. Говорила је само енглески.

Реч је о 94-годишњакињи која је, истина, некада радила у школи као професорка енглеског језика, али њена породица тврди да га није говорила у последњих 30 година.

У болници, односно у коми је Лију Ђијеју завршила након можданог удара. За све је било прилично шокантно када се пробудила, а још више када није разумела ни речи кинеског. С друге стране, енглески говори течно.

„Где сам? Шта се догодило?“, питала је на течном енглеском након што се пробудила из коме.

Лекари који се још нису сусрели с таквим случајем, претпостављају како јој је уништен део мозга, али се надају да ће се део ћелија обновити, пише Дејли мирор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије