До посла пешачи осам сати!

Прича мушкарца из Детроита, који свакодневно пешачи 34 километра до свог радног места, инспирисала је студента с колеџа у Мичигену да покрене акцију путем интернета, сакупи новац и купи му аутомобил. Потпуни странци су за један дан сакупили 62.000 долара. Међутим, на крају је дошло до преокрета.

С обзиром на то да аутобуси „не покривају“ његов пут до посла дуг 34 километра, 56-годишњи Џејмс Робертсон готово све своје слободно време проводи у пешачењу до посла и назад. Он је запослен у фабрици у Рочестер Хилсу, где је плаћен 10,56 долара по сату.

Робертсон свој пут започиње у осам сати и аутобусом иде у тржни центар „Трој", а након тога пешачи до фабрике, где ради од 14 сати до 22 сата. Упркос томе што има потешкоће у доласку на посао, његов шеф Тод Вилсон тврди да никад не касни.

„Овај човек је пример свима. Пешачи дуго без обзира на то да ли пада киша или снег, те увек стиже на време. Имамо људе који живе много ближе, само су 10 минута удаљени од фабрике, али опет касне“, изјавио је Вилсон.

Робертсон с посла долази у четири сата ујутро, због чега не спава много.

Ова прича је инспирисала студента Евана Лидија (19), који је покренуо акцију прикупљања новца на страници Go Fund Me. Циљ му је био да сакупи 5.000 долара, а на крају дана је више од 2.000 људи донирало укупно 62.444 долара.

Новац је намењен за куповину аутомобила Робертсону, за осигурање, одржавање и гориво.

Међутим, у међувремену је локални салон аутомобила понудио Робертсону бесплатан аутомобил!

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије