Читај ми!

Хумористички поглед на 2014

Година за нама није била лака, а једини који су истински профитирали од њене тежине су сатиричари. Не крију да су имали пуне руке посла. Какав је хумористички поглед на 2014. годину и који су најзанимљивији догађаји о којима су писали, питали смо ауторе текстова на сатиричном порталу Њуз.нет.

Ако се на стварност може гледати са осмехом, онда је то кроз вести у огледалу на порталу Њуз.нет. Смејали смо се сопственим навикама, друштвеним догађајима и неисцрпној инспирацији за сатиричаре – политици.

„Година 2014. је била веома узбудљива, поставила је високе стандарде тако да ће 2015. морати доста да се помучи да би је засенила. То је била година у којој смо имали ванредне парламентарне изборе, имали смо акционе сцене спасавања из снега, то је година где смо имали Дачићево причање енглеског и Николићево причање руског, што је вероватно и утисак године“, каже Марко Дражић са портала Њуз.нет.

И они који би могли да се љуте, добру шалу, изгледа, трпе. Политичари их, кажу, не зову, али естрада уме да се буни. Упркос најавама да нас очекују бољи дани, Њузовци не страхују да ће остати без посла. Материјала за вести има и превише, толико да је некад у конкуренцији са правом изазов написати ироничну вест.

„Некада нас стварно превазилази. Ми се трудимо да идемо у корак са тим вестима и да будемо бољи од њих, да их обрадимо на прави начин, али су нам некада стварно руке везане“, наводи Дарко Црногорац.

А толико познају наш дух да се дешавало и да се измишљене вести обистине.

„Ми смо имали вест да се возило 'Google street view' изгубило у Калуђерици и оно се стварно изгубило баш у Калуђерици, а често се дешава да вести буду читане, а да се не разликују од стварних. Имали смо врло читану вест прошле године да је министар Вулин изјавио да деца морају да раде ако желе да добију дечји додатак“, каже Дражић.

Због таквих шала, сваког дана бар 35.000 људи потражи текстове на Њузу. Некад и више – вест да је Србин у Египту убио ајкулу тако што је скочио на њу, обишла је свет. И свет је поверовао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије