Читај ми!

Полицијски „Црни музеј“ ускоро отворен за јавност?

Изложба предмета везаних за неке од најозлоглашенијих злочинаца Британије биће отворена за јавност први пут после деценија таворења у „Црном музеју“ Скотланд јарда.

Музеј, који је затворен за јавност, садржи предмете повезане са неким од најгорих злочина у Великој Британији, укључујући писмо „Из пакла“ које је написао Џек Трбосек, тигање које је Денис Нилсен користио за кување меса својих жртава, омчу којом је обешена Рут Елис, последња жена погубљена у Уједињеном краљевству.

Јавност је годинама тражила од Скотланд јарда да отвори врата музеја што је полиција дуго одбијала из страха да не узнемири преживеле рођаке жртава. Последњи такав апел био је упућен прошле године.

Од Метрополитен полиције тражено је да или отвори простор, сада назван Музеј злочина, или да организује изложбу.

Све до сада само су полицајци и специјални посетиоци могли да уђу у музеј. Лист Индипендент пише да су представници градске власти и полиције у преговорима са Музејом Лондона да изложи део колекције од 20.000 и више предмета.

Директор Лондонског музеја Шерон Амент рекла је да је историја полиције у Лондону „фасцинантна тема“ која би привлачила посетиоце из свих крајева света.

Поједини посетиоци, укључујући и искусне полицајце, онесвешћивали су се када би видели неке од изложених предмета укључујући посмртне маске обешених у затвору „Њугејт“ као и одливке њихових вратова израњављених ужетом.

Захтев за сетом отисака прстију убице за кога се веровало да се 1950-их убио у Келну, резултирао је тиме што су немачке власти одсекле човекове руке и послале их у Лондон. Руке су сада такође изложене у музеју.

Музеј може да се „похвали“ и коњем са хватаљкама који је имао алтернативну примену у хомосексуалном борделу у који је често одлазио Оскар Вајлд.

Музеј злочина тренутно се налази у соби 101 у седишту Мета у Викторија стриту. То је трећа локација музеја од када га је један инспектор основао 1874. и у почетку је био коришћен за обуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара