Читај ми!

Њујоршке „плавуше“ на Инстаграму

Против неких од припадница лепше половине њујоршке полиције покренут је дисциплински поступак, пошто су на једном Инстаграмовом налогу постављале властите фотографије на којима су оскудно обучене и у изазовним позама.

Проблем није у томе што су објавиле фотографије с изазовним позама, већ зато што су приватне фотографије комбиновале са сликама на којима су у униформи.

Због тога су директно прекршиле правилник о понашању на друштвеним мрежама најбројнијег полицијског одељења у САД. Надређени сматрају да су постављањем фотографија угрозиле не само себе него и безбедност целог одељења.

Осим тога, у правилнику пише и да припадници полиције смеју да постављају фотографије у службеној униформи само ако су снимљене на службеним церемонијама.

„У супротном, фотографије објављене на друштвеним мрежама могле би да се искористе против њих у нарушавању кредибилитета одељења, ради компромитовања истрага и нарушавања њиховог статуса као униформисаних лица“, наводи се у закључку њујоршке полиције.

Према правилнику, због оваквих преступа могућ је и отказ, али њујоршки медији наводе да ће полицајке вероватно бити кажњене одузимањем слободних дана и још неким дисциплинским мерама.