Читај ми!

Како да направите најбољи папирни авион

Рекорд у даљини коју је прелетео папирни авион постављен је 2012. године. Авион је осмислио и направио Џон Колинс, који је сада написао књигу и дао упутства заинтересованима како да направе најбољи папирни авион.

Сузан, како је назвао свог рекордера, прелетела је невероватних 70 метара. Сањар по природи, Колинс је написао књигу желећи да са другим људима подели своја искуства и знање.

Осим тога, направио је снимак у којем детаљно објашњава технику прављења авиона – савијања папира и исправљања ивица.

„Папирни авиони представљају отелотворење научног метода. Свако пуштање авиона је експеримент. То је хоби који од нас захтева да се разумемо у материју и да стално мењамо и прилагођавамо своју креацију како бисмо напредовали. Хипотеза, експериментални дизајн, пробе и резултати – све је то садржано у сваком авиону и бацању“, каже Колинс.

Светски рекордер истиче да играње са папирним авионима подсећа на бављење науком.

„Замислите ово: свет пун људи који се играју науком, који свако јутро, када устану, усредсређују се на оно што је добро и замишљају како да то унапреде. Можете да ме сматрате сањарем и то ми не смета. Не морате ни да ми верујете. Али само направите папирни авион и искусите како је то леп осећај“, наводи Колинс.

Према његовим речима, људи су рођени ствараоци.

„Када направите нешто – било да је пита или цртеж – то је као буђење неког успаваног талента у вама. Можете то да осетите. И што је најважније – осећај је одличан“, закључује Колинс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво