Читај ми!

Хрвати представили највећи каталог на свету

Прављен је три године, има 70 килограма, висину од 1,65 метара и садржи 900 квадрата папира – реч је о највећем туристичком каталогу на свету, представљеном у Дубровнику.

Туристички каталог „Неодољива Хрватска“, који је кандидован и за Гинисову књигу рекорда због своје величине, представљен је у Дубровнику у простору Луже и промовише најмлађу чланицу Европске уније као туристичку дестинацију посебно атрактивну посетиоцима током читаве године, преноси Танјуг.

Каталог је широк 1.398 милиметара, висок 1.650 мм, тежак 70 килограма и на 378 страница и 900 квадрата папира представља хрватске атракције, природне лепоте, историјску и културну баштину, традицију, обичаје, народ, привреду, спортске успехе, туристичку понуду и њене специфичности.

Највећи каталог на свету стваран је три године, а на његовом садржају је радило педесетак стручних аутора, удружења, фотографа и дизајнера, преноси агенција Хина.

На турнеји по Хрватској, у Дубровник је стигао из Шибеника и у простору Луже, старе звонаре саграђене 1463. године и рестаурирана 1952, биће изложен до краја августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије