Читај ми!

Унутар Земље скривена Земља?

Научници са Универзитета „Харвард“ пронашли су назнаке постојања дела древне Земље унутар плашта наше планете. Према њиховим наводима, претходно необјашњиви однос изотопа из дубине Земље могао би да буде „одјек“ древне Земље која је постојала пре судара са другим небеским телом.

Тим научника са Универзитета „Харвард“ пронашао је назнаке постојања дела древне Земље унутар плашта наше планете, пише themindunleashed.org.

Студија представљена на конференцији „Голдшмит“ у Сакраменту показује да би претходно необјашњиви однос изотопа из дубине Земље могао да буде „одјек“ древне Земље која је постојала пре судара са другим небеским телом, за који се процењује да је довео до формирања Месеца.

Према тврдњама научника, у питању би могао да буде материјал који је постојао пре судара. Они верују да се само део Земље истопио као последица судара и да у дубини наше планете и даље постоји део древне Земље.

Научници су проучавали однос изотопа гасова из дубине Земљиног плашта у односу на изотопе гасова пронађених ближе површини.

„Показало се да постоје разлике између односа изотопа гасова у различитим деловима Земље и то је потребно објаснити. Идеја да врло разорни судар Земље с другим телом величине планете није у потпуности растопио и хомогенизовао Земљу изазов је нашим идејама о формирању планета. Ако се покаже да је теорија тачна, онда можда гледамо делове древне Земље, из времена пре судара“, каже професор Суџој Мукопадхај који је био на челу истраживачког тима.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара